O firmie

Ponad 30 lat tradycji produkcyjnych

Savarro to polska firma rodzinna, powstała w 1990 roku. Od przeszło 30 lat produkujemy mieszanki przyprawowe pod markami własnymi na potrzeby największych sieci handlowych w Europie.

Dostarczamy produkty innowacyjne, o ściśle kontrolowanej, wysokiej i powtarzalnej jakości, dzięki którym nasi Partnerzy mogą budować przewagę rynkową i wzmacniać zaufanie swoich klientów. Inwestujemy również we własne rozwiązania. Od niedawna rozwijamy markę Savarro, którą sygnowane są nowatorskie produkty, jak Piramidki Samku.

Pozycję i siłę zawdzięczamy przede wszystkim ciągłym inwestycjom i modernizacjom parku maszynowego i infrastruktury. Zapewniamy skuteczne zarządzanie procesem produkcyjnym poprzez wprowadzenie certyfikacji ISO, HACCP, BRC i RSPO. Rozbudowując firmę i ofertę, nie zapominamy o potencjale ludzkim. Dbamy o ciągłe podnoszenie kwalifikacji przez naszych pracowników.

Nasze priorytety to jakość i elastyczność. Dostosowujemy produkty do indywidualnych potrzeb odbiorców, gwarantując ich najwyższą, powtarzalną jakość. Wierzymy i wiemy, że dzięki temu nasze produkty są w stanie sprostać wciąż rosnącym wymaganiom konsumentów.

Zarządzanie jakością

Kontrola na każdym etapie produkcji - począwszy od dostawców, kończąc na wyrobach gotowych, leży u podstaw naszego Systemu Zarządzania Jakością. Wdrożony w naszej firmie System Zarządzania Jakością jest udokumentowany i prowadzony zgodnie z wymogami ISO 9001 oraz HACCP. Wdrożyliśmy również system BRC Global Standard for Food Safety oraz standard certyfikacji łańcucha dostaw RSPO. W najbliższym czasie będziemy wprowadzać standardy dedykowane lini Vege. Na prośbę naszych Klientów, udostępniamy aktualne certyfikaty.

Savarro
1990
Rok założenia. Na początku działalność opierała się o produkcję przyprawy w płynie oraz przyprawę uniwersalną.
1992
Zakup nowej linii rozlewniczej oraz modernizacja zakładu.
1994
Prace związane z opracowaniem i wprowadzeniem do sprzedaży nowych mieszanek przypraw. Unowocześnianie parku maszynowego.
1997
Rozpoczęcie współpracy z sieciami handlowymi w zakresie marek własnych.
1999
Pierwsze mieszanki przypraw i dodatki specjalistyczne dla przemysłu mięsnego i mleczarskiego.
2002
Rozpoczęcie współpracy z kluczowymi klientami. Produkcja zostaje podzielona pomiędzy 2 zakłady.
2003
Zakup linii technologicznej do produkcji kostek rosołowych i bulionów.
2004
Zakup kolejnego zakładu produkcyjnego.
2005
Konsolidacja produkcji. Nowa siedziba firmy zlokalizowana jest w Świętochłowicach.
2006
Wprowadzenie linii przypraw dedykowanych dla branży HoReCa.
2008
Wprowadzenie marki Savarro. Jako pierwsze do sprzedaży trafiają przyprawy jednorodne oraz przyprawa do kurczaka oraz mieszanka do potraw z grilla.
2011
Wprowadzenie marki Warzynek jako marki premium dla Przyprawy Uniwersalnej.
2015
Wprowadzenie do sprzedaży Piramidek Smaku.
2017
Prace związane z rozwojem marki Savarro.
2018
Wprowadzanie na rynek nowych dań gotowych.
2020
Rozbudowa przestrzeni produkcyjnej i hal magazynowych.

Kontakt

Interesuje Cię współpraca? Skontaktuj się z nami